چهارشنبه ۱۴ خرداد ۱۴۰۴  |  Wednesday, 04 June 2025

دیباچه

کد خبر: ۴۹۲۳۹
تاریخ انتشار : ۵۹ : ۱۳ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۷

هنرمندان ،چهره های شاخص سیاسی و هنری به مراسم تشییع پیکر خشایار الوند ،فیلمنامه نویس قدر آثار کمدی آمدند؛مراسم متفاوتی که   صبح امروز ۱۱ اسفندماه در خانه سینما شماره ۲برگزار شد.  

 کیومرث پوراحمد کارگردان فیلم قصه های مجید گفت : من خشایار را آنچنان نمیشناختم ، بیشتر او را از طریق سیروس الوند میشناختم  و بعضا در مراسم‌ها دیده بودم. نام خشایار را بیشتر از طریق سریال پایتخت می‌شناختم که مردم آن را می‌دیدند و دوست داشتند هرچند من مدتهاست تلویزیون را نمیبینم . 

در این سال‌ها نمی‌خندیدم چون همواره در برهه‌ای حساس بودیم. الوند به نوعی یک منافق بود که سعی می‌کرد مردم را در این سختی‌ها بخنداند وخندیدن در کشور ما مکروه است. 

 اسفند بدی  را تجربه کردیم؛ اما آیا همه ماه‌های سال‌های گذشته خوب بودند؟.بسیاری از همین ها برای جراحی های مختلفشان به لندن می روند اما خانواده خشایار الوند باید ۴۵ دقیقه منتظر آمبولانس بماند!

تراژدی تلخ اشک ها و لبخندها در تشییع سلطان خنده | از اشک های سیروس الوند تا حرف های تکان دهنده ژوله!

بابک صحرایی شاعر سخنران بعدی این مراسم بود که در سخنانی گفت: مرگ برای خود انسان رهایی و آرامش است و برای ما جامانده‌ها مصیبت است.

مرگ تلخ است و جوانمرگی تلخ تر. امروز به سوگ کسی نشستیم که در تمام دوران کاری‌اش لبخندهای واقعی را به لبان مردم ما نشاند.

 کمر سیروس الوند خم شده و او در این دو روز اندازه ۲۰ سال پیر شد.

بهروز رضوی گوینده  رادیو و دوبلور در این مراسم اظهار کرد: ما داغ کسی را دیدیم که سال‌های سال باعث و بانی خنده‌های ما بود. شاید این حرف را برای بسیاری گفته باشند اما او واقعا سلطان خنده بود.

 در نبودش چه می‌توان کرد جز غصه خوردن و قدر هم را دانستن. الوند در دامن سینما بزرگ شد و با همه هنرمندان قدم به قدم از کودکی راه آمد همه خاطدات خوبی با او دارند و گسی نمی‌توانند.

تراژدی تلخ اشک ها و لبخندها در تشییع سلطان خنده | از اشک های سیروس الوند تا حرف های تکان دهنده ژوله!

 سکته‌اش از غم و غصه نبود او از فشار کار از پا درآمد. از بس به مردم فکر کرد از فکر کردن به خود غافل ماند.

عزت الله ضرغامی رییس اسبق صداوسیما از دیگر چهره های شاخصی بود که در این مراسم حضور یافت و در سخنانی گفت: هرچه سعی کردم کلمه مرحوم را بگویم نمی‌توانم.  هیچ کدام فکر نمی‌کردیم امروز بخواهیم او را تشیبع کنیم. او الان زنده واقعی است و ما مردگانیم.یکی از دلایلی که امروز من به اینجا آمدم حضور الوند با عنوان محور اصلی اغلب آثار طنز بود. خود خشایار نیز بسیار خندان بود و او هر لحظه می‌خندید و پر نشاط بود. وی در میان هنرمندان نعمت بزرگ و شخصیت برجسته‌ای بود.

سیروس مقدم کارگردان سریال پایتخت و از دوستان نزدیک خشایار الوند در سخنانی تصریح کرد:

 من ۱۰ سال با خشایار و گروه پایتخت فراتر از همکاری رفتیم و خانواده هم شده بودیم .  صبح که از دفتر می‌خواستیم به اینجا بیاییم هنوز باور نمی‌کردیم و در اتاقش را باز کردیم و قاب عکسش را دیدیم همه ما شوکه‌ایم. . روز آخر تست‌های گریم و لباس بازیگران را می‌زدیم و باید آن روز را تا ابد به یاد داشته باشیم. او خیلی شاد بود و ۶۰ صفحه اول فیلم نامه را به محسن تنابنده تحویل داد و رفت تا به بازی فوتبال بارسلونا برسد و با پسرش مسابقه را ببیند.

تراژدی تلخ اشک ها و لبخندها در تشییع سلطان خنده | از اشک های سیروس الوند تا حرف های تکان دهنده ژوله!

هرچه فکر می‌کنیم می‌بینیم که یکی از رکن‌های اساسی فیلم نامه نویسی از میان ما رفت و دلم می‌خواهد امشب بخوابم و صبح که بیدار می‌شوم خشایار را ببینم.

امیرمهدی ژوله نویسنده سریال شبهای برره نیز در سخنانی متفاوت و به صورت زبان سینمایی اینطور گفت: پیمان قاسمخانی شب روزی که الوند فوت کرد با من تماس گرفت و گفت من خیلی از این چیزها سر در نمی‌آورم ولی می‌گویند خیلی از اینها که دچار ایست قلبی می‌شوند ممکن است در پزشکی قانونی به هوش بیایند.

وی در بخش دیگر خطاب به الوند گفت: چرا این فیلمنامه آخری که نوشتی اینقدر کوتاه بود. نمی‌توان فردی را معرفی کرد که کلی آرزو برای خانواده و خودش و کارش دارد و بعد پرده دوم قهرمان را بکشی. مرد مومن تو درباره الی را دیدی و گفتی پاهایم لرزید. پاهایت نلرزید وقتی پسرت آمد روی سینه‌ات و به تو تنفس مصنوعی داد؟ همین جوری یهو کات مرگ؟ این چه سکانسی بود؛ سکانسی که دخترت گفت بابام کو را کی دل نوشتنش را دارد؟

ژوله تصریح کرد: همچنین از آقای ضرغامی می‌خواهم بزرگداشتی برای خشایار بگیرند که در اولین قدم من و پیمان و محراب از نزدیک‌ترین دوستان خشایار که ممنوع الکاریم در این بزرگداشت باشیم چراکه یک روز هم نوبت ما می‌شود.

سیروس الوند برادر زنده یاد خشایار الوند ابتدای کلامش را شعرکوتاهی آغاز کرد و درحالی که اشک می ریخت گفت: لحظه‌ای که خشایار به دنیا آمده بود را به خوبی یاد دارم و لحظه بعد عروسی‌اش یادم هست. او خیلی عاشق همسرش الهام بود. آن شب شب زیبایی بود که دیدم خشایار به کسی که دوست داشت رسید. عکس بعدی عکسی بود که در اتاق احیا را باز کردند و یکساعت این بچه مثل جوجه بالا و پایین می‌پرید. عکس چهارم عکسی بود که رویش را کنار زدند تا شناسایی‌اش کنم. در آنجا آقایی بود و گفت این آقا کی هست؟ از مردم پرسیده بود این مرد کیست؟ و وقتی متوجه شده بود نویسنده پایتخت است به من گفت من سنگ قبرش را به خرج خودم می‌سازم. مردم هنرمندانشان را خوب می‌شناسند و همین برای ما کافی است، سیمرغ کیلویی چند؟


در ادامه مراسم نماز میت بر پیکر خشایار الوند در خانه سینما برگزار شد و پس از آن وی را به سوی خانه ابدی اش در بهشت زهرا بدرقه کردند.




نام:
ایمیل:
* نظر:
مطالب برگزیده
دبیر چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فیلم ۱۰۰ در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

برخی فیلمسازان با جشنواره فیلم ۱۰۰ فعالیت‌شان را آغاز کردند/ انتخاب بخش فلسطین آزاد به عنوان بخش ویژه جشنواره!

۱۱:۱۴  -  ۳۰ فروردين ۱۴۰۴
سعید الهی تهیه‌کننده سینما در گفتگو با دیباچه مطرح کرد؛

فیلم «میرو» بازنمایی فرهنگ ایثار و شهادت در بین قوم بلوچ است/ قومیت‌ها بخش جدایی‌ناپذیری از هویت ملی ما هستند

۱۲:۵۴  -  ۲۰ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دیباچه با سخنگوی سازمان بنادر و دریانوردی در طرح تسهیل سفرهای نوروزی

بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰‌هزار مسافر در نوروز ۱۴۰۴ سفر دریایی داشتند/ مسافران از سوار شدن بر قایق‌های غیرمجاز اجتناب کنند

۱۴:۴۵  -  ۱۱ فروردين ۱۴۰۴
مدیرکل هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در گفتگو با دیباچه:

فیلم سینمایی«میرو»» ۱۸ فروردین در سینماهای منتخب هنر و تجربه اکران می‌شود

۰۹:۰۰  -  ۰۱ فروردين ۱۴۰۴
گفت و گو اختصاصی دیباچه با نادر سلیمانی بازیگر فیلم سینمایی « صیاد »

نسل امروز باید مفهوم «ایثار» را بشناسد/ نقش شهید سرهنگ مسعودی برای من فقط یک نقش نبود؛ تصویری زنده از پدرم بود!

۱۷:۵۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
رئیس کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور در گفتگو با دیباچه: سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار

سیزدهمین جشنواره بین‌المللی مد و لباس فجر در بهار سال آینده برگزار می‌شود/ جشنواره سیزدهم بستر مناسبی برای فعالان بخش خصوصی حوزه مد و لباس است

۰۹:۰۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
عضو تیم ملی بسکتبال زنان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

قدرت بسکتبال زنان ایران را به نمایش گذاشتیم/پاداش قهرمانی باید شامل حمایت وزارت ورزش هم شود

۱۷:۴۶  -  ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۴
عضو تیم ملی فوتسال بانوان در گفتگو با «دیباچه» مطرح کرد؛

فشار قهرمانی همیشه وجود دارد/ بازی‌های تدارکاتی برای ما بسیار مهم است

۰۹:۱۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دیباچه با مدیرکل دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت

مردان به دلایل مختلفی بیشتر در معرض بیماری‌های سرطانی نسبت به خانم‌ها قرار میگیرند!

۰۹:۳۰  -  ۲۰ اسفند ۱۴۰۳
درخشش دوباره ایران در مهمترین جایزه سینمایی جهان

معرفی برندگان اسکار ۲۰۲۵ / انیمیشن کوتاه ایرانی، ساخته حسین ملایمی و شیرین سوهانی اسکار گرفت

۰۵:۵۶  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با مژده لواسانی، مجری تلویزیون

برنامه روتینی در تلویزیون ندارم و ترجیح می دهم در زمان مناسب با تعامل بهتر با مدیران شبکه ها کار کنم!

۱۲:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو با مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان کرمانشاه

بیش از ۲ میلیون مسافر از جاذبه‌های گردشگری کرمانشاه در نوروز بازدید کردند/استان کرمانشاه بیش از ۴ هزار اثر تاریخی شناسایی‌شده دارد

۱۲:۳۶  -  ۱۷ فروردين ۱۴۰۴
گفتگو دوربین دیباچه با شاهد احمدلو کارگردان سینما

اگر میخواستم به صرف فروش در گیشه سینماها کار کنم، " شاه نقش" را نمیساختم!

۱۰:۰۰  -  ۱۳ اسفند ۱۴۰۳
گفتگو دوربین دیباچه با صحرا اسدالهی، بازیگر فیلم فروشنده اصغر فرهادی

یکسری از فیلم‌های کوتاه ما، خیلی آرتیستی تر از فیلم‌های بلند سینمایی هستند!

۲۳:۲۳  -  ۱۲ اسفند ۱۴۰۳